OGIBiz Website

Menu
2923166
Horizontal Image Area
2955767

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και ομοιοπαθητική.

Η Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι κοινή ασθένεια που εντοπίζεται σε άτομα σχεδόν όλων των ηλικιακών ομάδων.

Το στομάχι μας παράγει γαστρικά υγρά για τη σωστή πέψη των τροφών που τρώμε. Αυτά παραμένουν στο στομάχι και δεν πηγαίνουν ποτέ στον οισοφάγο, τον σωλήνα τροφής, ο οποίος μεταφέρει την τροφή που παίρνουμε στο στομάχι. Ανάμεσα στο στομάχι και τον οισοφάγο υπάρχει ειδικός ένας μυς που σταματά κάθε διαρροή τροφής ή ενζύμων από το στομάχι στον οισοφάγο. Ο μυς ανοίγει μόνο όταν παίρνουμε τροφή και κλείνει αμέσως αφού το φαγητό περάσει στο στομάχι.

Ωστόσο, όταν υπάρχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση η λειτουργία των μυών που συνδέουν το στομάχι και τον οισοφάγο διαταράσσεται και επιτρέπει στα ένζυμα που σχηματίζονται στο στομάχι να εισέλθουν στον οισοφάγο.

Ενώ η περιστασιακή παλινδρόμηση οξέος είναι φυσιολογική για τους περισσότερους ανθρώπους, όσοι εμφανίζουν συμπτώματα περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν διαγνωστικό έλεγχο, γιατί αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές.

Συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης   

Πόνος στο στήθος: Ο πόνος στο στήθος προκαλείται από το οξύ του στομάχου που ρέει πίσω στον οισοφάγο σας και προκαλεί ερεθισμό.

 Ναυτία: Ένα αίσθημα ανησυχίας και δυσφορίας στο στομάχι, που συχνά οδηγεί σε εμετό.

 Πόνος κατά την κατάποση: Ο πόνος κατά την κατάποση μπορεί να είναι αρκετά οδυνηρός για πολλούς ανθρώπους.

 Καούρα: Η καούρα εμφανίζεται όταν το οξύ του στομάχου επανέρχεται στον οισοφάγο.

 Χρόνιος βήχας ή βραχνάδα: Ο χρόνιος βήχας ή βραχνάδα είναι ένα κοινό σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

 Απώλεια όρεξης: Ένα άλλο σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης που δεν πρέπει να αγνοηθεί είναι η απώλεια της όρεξης. Η παλινδρόμηση οξέος μπορεί να προκαλέσει αυτή την απώλεια όρεξης, μεταξύ άλλων.

 Πόνος στο άνω μέρος της κοιλιάς: Ο πόνος στην άνω κοιλιακή χώρα είναι ένα κοινό σύμπτωμα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης εμφανίζεται συνήθως μετά το φαγητό, ειδικά εάν είχατε ένα μεγάλο γεύμα.

 Η συχνή ξινή γεύση του οξέος: Η ξινή γεύση μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη και μπορεί να επιδεινωθεί μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών ή την κατάκλιση.

 Το αίσθημα πνιγμού: Ένα από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης που μπορεί να είναι ιδιαίτερα τρομακτικό είναι το αίσθημα πνιγμού. Αυτή η αίσθηση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι κάτι έχει κολλήσει στο λαιμό σας ή ότι έχετε δυσκολία στην αναπνοή.

 Κακοσμία αναπνοής:Η δυσοσμία του στόματος εμφανίζεται όταν το οξύ του στομάχου επανέρχεται στον οισοφάγο.

Το ρέψιμο

Αιτίες γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

Κάπνισμα: Οι καπνιστές είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν συμπτώματα παλινδρόμησης, όπως καούρα και παλινδρόμηση.

Παχυσαρκία: Όταν ένα άτομο είναι υπέρβαρο, ασκεί πίεση στο στομάχι του, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το οξύ του στομάχου να επιστρέψει στον οισοφάγο.

Εγκυμοσύνη:Η εγκυμοσύνη αυξάνει επίσης τον κίνδυνο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Μη ορθή λειτουργία του Κάτω Οισοφαγικού Σφιγκτήρα.Μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου, ο οισοφαγικός σφιγκτήρας λειτουργεί ως φραγμός, όταν χαλαρώσει ή δεν κλείνει σωστά, επιτρέπει στο οξύ να ρέει προς τα πάνω στον οισοφάγο.

Ορισμένα τρόφιμα και ποτά: Τα πικάντικα τρόφιμα, η σοκολάτα και τα προϊόντα με βάση την ντομάτα είναι μερικά μόνο παραδείγματα που μπορεί να πυροδοτήσουν ένα επεισόδιο χαλαρώνοντας ή ερεθίζοντας το γαστρικό περιεχόμενο, επιτρέποντάς τους να εισέλθουν ξανά στον τροφικό σωλήνα μας.

Διαφραγματοκήλη: Η διαφραγματοκήλη μπορεί να προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος και καούρα.

Αλκοόλ:Το αλκοόλ είναι μια κοινή αιτία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καούρα και δυσφορία.

Φαρμακευτική αγωγή: Ορισμένα φάρμακα μπορούν να αποδυναμώσουν ή να χαλαρώσουν τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα με αποτέλεσμα την παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου πίσω στον οισοφάγο.

 

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Πολλοί ενήλικες παγκοσμίως πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Για ορισμένους, μπορεί να είναι μια ήπια ταλαιπωρία, αλλά για άλλους, μπορεί να έχει εξουθενωτικές επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Οι ομοιοπαθητική θεραπεία προσαρμόζεται στα συμπτώματα και τις ανάγκες του καθενός. Κατά την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας, ένας ομοιοπαθητικός λαμβάνει υπόψη το συνολικό ιστορικό υγείας του ασθενούς, τις συνήθειες του τρόπου ζωής του και τη συναισθηματική του κατάσταση.

Οι ομοιοπαθητικές θεραπείες βοηθούν στη μείωση των επιπέδων οξύτητας στο στομάχι, ενώ αντιμετωπίζουν και άλλα συμπτώματα, όπως καούρα και φούσκωμα.

Εκτός από την ομοιοπαθητική θεραπεία. οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ

Για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι ζωτικής σημασίας. Ένας από τους απλούστερους αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να υπάρξει ανακούφιση είναι να αλλάξετε τη διατροφή και τις διατροφικές σας συνήθειες.

Αποφύγετε τα τρόφιμα:Αποφύγετε τροφές που προκαλούν πυροδότηση όπως πικάντικα, όξινα ή λιπαρά τρόφιμα, σοκολάτα, αλκοόλ και καφεΐνη.

Τρώτε μικρότερα γεύματα πιο συχνά αντί για ένα μεγάλο γεύμα για να μειώσετε την πίεση στον κάτω οισοφαγικό σφιγκτήρα.

Μασήστε την τροφή αργά και σχολαστικά πριν την κατάποση.

Διατήρηση υγιούς βάρους: Βοηθά επίσης στη διαχείριση των συμπτωμάτων της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, καθώς το υπερβολικό βάρος μπορεί να ασκήσει πίεση στο στομάχι σας, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα παλινδρόμησης οξέος. Η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ενώ μειώνει τα επίπεδα στρες που μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Αποφύγετε να ξαπλώνετε αμέσως μετά το φαγητό: Εάν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο παλινδρόμησης οξέος μετά το φαγητό, περιμένετε τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν ξαπλώσετε ή πάτε για ύπνο. Σηκώστε το κεφάλι σας ενώ κοιμάστε χρησιμοποιώντας μαξιλάρια ή ρυθμιζόμενο σκελετό κρεβατιού.

Κόψτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα αποδυναμώνει τον οισοφαγικό σφιγκτήρα, ο οποίος επιτρέπει στα οξέα του στομάχου να ρέουν πίσω στον οισοφάγο, προκαλώντας καούρα και άλλα συμπτώματα.

Ενσωματώνοντας αυτές τις αλλαγές στον τρόπο ζωής στην καθημερινή ρουτίνα μαζί με ομοιοπαθητικά φάρμακα για τη θεραπεία της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, οι ασθενείς μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάστασή τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς συμπτώματα.

Συμπέρασμα:

Με την αντιμετώπιση των υποκείμενων αιτιών της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, η ομοιοπαθητική παρέχει μια ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπισή της. Μέσω εξατομικευμένων θεραπειών που βασίζονται στα μοναδικά συμπτώματα και τη ιδιοσυγκρασία του ασθενούς, η ομοιοπαθητική μπορεί να ανακουφίσει αποτελεσματικά συμπτώματα όπως καούρα, δυσπεψία και παλινδρόμηση οξέος χωρίς βλαβερές παρενέργειες. Για να εξασφαλίσετε ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία, συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο ομοιοπαθητικό.

Εκτός από την αναζήτηση ιατρικής συμβουλής και την παρακολούθηση συνιστώμενων θεραπειών, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η αποφυγή τροφών που προκαλούν ενεργοποίηση, η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η άσκηση δραστηριοτήτων που μειώνουν το στρες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Όταν αντιμετωπίζετε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η συνέπεια και η υπομονή είναι απαραίτητες. Οι αλλαγές δεν θα συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με αφοσίωση και επιμονή, η ανακούφιση από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης μπορεί να επιτευχθεί μέσω της ομοιοπαθητικής και των τροποποιήσεων του τρόπου ζωής.

_____________________________

* Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής ή της ομοιοπαθητικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή του ομοιοπαθητικού σας.

 

Footer
2923171

Τοποθεσία:


Επικοινωνία:


 

Ζωγράφου 5, Ηράκλειο 712 01
papailiaki.homeopathy@gmail.com
2814014220